Noi lucrări pe Prelungirea Ghencea: începe etapa de proiectare pentru lotul de un kilometru între Pasajul Domnești și Cartierul Latin

0
326

Contractul pentru modernizarea lotului 5 al bulevardului Prelungirea Ghencea începe din 20 februarie, termen de la care se calculează cele 12 luni pentru proiectare și execuție. Este un lot cu o lungime de un kilometru între Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei și Cartierul latin pe care CNAIR l-a preluat pentru modernizare, iar contractul a fost semnat pe 5 ianuarie 2024 cu Tracon. Pe loturile 1 și 2 PMB lucrează cu Trustul de Clădiri Metropolitane, iar loturile 3 și 4 ale bulevardului Prelungirea Ghencea au fost lansate în licitație, transmite economedia.ro.

Constructorul român Tracon este firma care a finalizat lucrările începute de Straco la Pasajul Domnești. Lucrările de lărgire se fac pentru o lățime cuprinsă între 34 și 41 de metri, dar cu rezervarea unui spațiu de 8 metri pentru viitoarea linie de tramvai.

Etapa de proiectare durează 2 luni, iar execuția 10 luni, a transmis vineri, șeful CNAIR, cristian Pistol : ,,Am stabilit astăzi ca pe data de 20 februarie să inceapă lucrărille pentru proiectarea și execuția conexiunii dintre Prelungirea Ghencea și Centura București (DNCB). Prin contractul semnat la sfârșitul anului trecut urmează ca Prelungirea Ghencea să fie lărgită la patru benzi, între Cartierul Latin (str. Mărăcineni) și Pasajul Domnești Asocierea TRACON SRL. – ACVATOT SRL are la dispoziție 41,91 milioane lei, fără TVA (fonduri europene nerambursabile) și 12 luni (2 luni proiectare și 10 luni execuție a lucrărilor) pentru următoarele lucrări:

– lărgirea la 4 benzi a străzii Prelungirea Ghencea, între strada Mărăcineni și Pasajul Domnești,

– amenajarea trotuarelor pe ambele părți ale drumului și piste de biciclete,

– amenajarea a 2 stații de autobuz,

– amenajarea unei zone mediane pentru construcția ulterioară a unei linii de tramvai cu cale dublă (tramvaiul 41 ).

Tot în cadrul contractului vor fi amenajate mai multe intersecții semaforizate inclusiv in zona Cartierului Latin.” -Cristian Pistol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.