Nouă militari răniţi, în timpul unui exerciţiu de aruncare a grenadei, în Poligonul Crasna

0
240
Foto: Facebook / Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Nouă militari au fost răniţi, miercuri, în timpul unui exerciţiu de aruncare a grenadei, desfăşurat în Poligonul Crasna, din judeţul Sălaj. Unul dintre aceştia are o rană gravă la un picior, fiind preluat de elicopterul SMURD pentru a fi transportat la spital, a precizat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit reprezentanților Ministerului Apărării Naţionale, la ora 10.15, în Poligonul Crasna, din judeţul Sălaj, s-a produs un incident pe timpul executării unui exercițiu de aruncare a grenadei.

În urma exercițiului, un militar din cadrul Batalionului 315 Artilerie „Simion Bărnuţiu”, din Şimleul Silvaniei, a suferit o rană gravă la picior, potrivit News.ro.

El a fost transportat în stare stabilă cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.
“Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire şi altor opt militari aflaţi în proximitatea locului în care s-a produs incidentul. Ulterior, cei opt militari au fost transportaţi cu ambulanţe la acelaşi spital, pentru evaluare şi acordarea îngrijirilor medicale”, au precizat reprezentanţii MApN.
Conducerea unităţii a informat Parchetul Militar şi a stabilit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.