Nouă persoane, reţinute în București după ce au vândut telefoane mobile contrafăcute în valoare de 250.000 de lei

0
473
sursa foto: Unsplash

Poliţia Capitalei a anunţat joi că a reţinut nouă persoane sub acuzaţia de înşelăciune, după ce au vândut telefoane mobile contrafăcute în valoare de 250.000 de lei, potrivit agenției de presă Agerpres.

Miercuri, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au efectuat zece percheziţii în Capitală şi au dus la audieri mai mulţi suspecţi, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, fals şi uz de fals.

Conform unui comunicat al Poliţiei Capitalei, ancheta poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 a arătat că, în perioada 2018 – prezent, 20 de persoane ar fi înşelat aproximativ 70 de ‘clienţi’, cărora, în urma postării unor anunţuri pe un site, le-ar fi vândut telefoane mobile, cu preţuri cuprinse între 3.000 de lei şi 6.000 de lei.

Din cercetări s-a stabilit că bănuiţii ar fi prezentat, pentru a câştiga încrederea persoanelor vătămate, facturi de achiziţie de la firme de profil, iar întâlnirile ar fi fost realizate în zone retrase, fiind predată, în fapt, o replică de telefon, într-o cutie sigilată ce părea a fi originală.

În urma probatoriului administrat, nouă persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentate magistraţilor cu propuneri legale.

Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este estimat la 250.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.