”Nu cedăm Parcul IOR”, acţiune organizată de Greenpeace România şi Grupul de Iniţiativă Civică IOR-Titan

Greenpeace România şi Grupul de Iniţiativă Civică IOR-Titan organizează, sâmbătă, o acţiune civică, la care sunt invitaţi cetăţenii preocupaţi de situaţia suprafeţei de 12 hectare retrocedată din Parcul IOR.

„Sâmbătă, de la ora 12,00, invităm toţi cetăţenii îngrijoraţi, revoltaţi sau doar curioşi de ce se întâmplă cu zona retrocedată din parcul IOR. Ne întâlnim la gura de metrou Titan, în intersecţie, pentru a vedea distrugerile din parcul nostru drag şi pentru a discuta despre soluţiile legale prin care această zonă verde poate fi protejată şi reintegrată în parcul IOR-Titan. Interesul cetăţenilor trebuie prioritizat în faţa interesului privaţilor. Nu e vorba doar de IOR sau Titan, ci de întregul Bucureşti”, se arată în anunţul postat pe Facebook.

De asemenea, Grupul de Iniţiativă Civică IOR a lansat şi o petiţie, semnată până în prezent de 8.340 de persoane, prin care cere liderilor politici şi autorităţilor abilitate „să creeze un plan de reîntregire pentru Parcul IOR, să oprească degradarea premeditată a ‘zonei retrocedate’ şi să protejeze de urgenţă această oază verde de dimensiuni considerabile şi extrem de importantă” pentru Bucureşti.

„O suprafaţă de 12 hectare din Parcul IOR, echivalentul a 12 terenuri de fotbal, e pe cale să fie pierdută pentru totdeauna din patrimoniul verde al comunităţii noastre. Lipsa de interes a autorităţilor pentru conservarea mediului natural şi lăcomia speculatorilor imobiliari dezmembrează un spaţiu verde vital în contextul poluării excesive în care trăim, dar şi extrem de important pentru identitatea cartierului Titan şi a Bucureştiului. Un oraş nu poate să respire cărămizi, borduri şi betoane. Oraşul este construit din comunităţi iar acestea se destramă în absenţa unui mediu natural sănătos. Dezvoltarea economică a comunităţilor noastre nu trebuie să se facă în detrimentul spaţiilor verzi, prin distrugerea parcurilor, ci dimpotrivă, prin ocrotirea şi extinderea acestora”, se menţionează în petiţie.

Actorul Tudor Chirilă a semnalat de asemenea evenimentul de sămbătă şi i-a atras atenţia liderului PSD, Marcel Ciolacu, asupra situaţiei din Parcul IOR.

„Marcel Ciolacu, am văzut că vă preocupă soarta sectoarelor din Bucureşti, precum şi stilul de viaţă al locuitorilor. Serviţi şi Sectorul 3? O suprafaţă de 12 hectare din Parcul IOR-Titan, echivalentul a 12 terenuri de fotbal, e pe cale să dispară pentru totdeauna din patrimoniul verde al Bucureştiului”, a fost mesajul său pe Facebook.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati