O altă autoutilitară a fost confiscată în Sectorul 6

Marți, în jurul orei 18:00, poliţiştii locali din cadrul Poliției Locale Sector 6 aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona Str. Zboina Neagră  au observat o persoană care încărca într-o autoutilitară mai mulți saci cu deșeuri provenite din construcții/demolări, după care s-a pus în mișcare în vederea părăsirii locației respective. 

Polițiștii locali în colaborare cu lucrătorii Secției 20 Poliție au oprit conducătorul auto și ca urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea acestuia ca fiind V.C.C. în vârstă de 37 de ani cu domiciliul în Municipiul București.

Ulterior solicitării polițiștilor locali, la fața locului s-a prezentat și un echipaj al Gărzii Naționale de Mediu care a constatat că persoana în cauză efectua transportul de deșeuri fără să dețină documente care să ateste trasabilitatea acestora, respectiv, formular de încărcare – descărcare deșeuri nepericuloase.

Valoarea sancțiunii aplicate cu această ocazie de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu se ridică la 30.000 de lei, contravenientul având posibilitatea să achite în termen de 15 zile suma de 15.000 de lei, jumătate din cuantumul amenzii pentru încălcarea H.G. nr.1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României. În plus, comisarii Gărzii Naționale de Mediu  au dispus și măsura complementară de confiscare a autoutilitarei respective în conformitate cu prevederile art.25, alin.3 din H.G. nr.1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati