O ambulanță a mers 3.600 de km pentru a transporta o româncă din București în Italia

Doi șoferi și o asistentă au făcut o călătorie medicală de urgență de la Castelnovo Monti, Italia, la București şi înapoi, pentru a transporta o româncă cu probleme de sănătate la un spital.

Cei trei au străbătut 3.600 de kilometri pentru a aduce o femeie bolnavă alături de familia ei, iar salvatorii spun că a meritat din plin.

Este vorba despre doi șoferi și o asistentă care au călătorit cu ambulanța până la București și înapoi, la un spital din Italia, Sant’Anna din Castelnovo Monti.
Una dintre cele mai lungi călătorii, pe care cei trei spun că au făcut-o vreodată cu mașina de ambulanță. În zorii zilei, ei au pornit către București, cu scopul de a prelua o pacientă cu probleme de sănătate.

Echipajul Crucea Verde a înfruntat numeroase ore de condus dintr-o țară în alta, stres și oboseală, totul pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit.

Cu toate echipamentele corespunzătoare la bord, mașina de ambulanță s-a deplasat în apropiere de București, de unde au preluat-o pe femeia bolnavă și au transferat-o la spitalul Sant’Anna din Castelnovo Monti.

„A fost o călătorie lungă, o călătorie care a fost de fapt și destul de solicitantă, pentru că persoana pe care am mers să o preluăm de la un spital de lângă București avea o afecțiune care a necesitat însoțirea unei ambulanțe și, prin urmare, nu a putut face călătoria cu mijloacele de transport normale”, au povestit cei doi șoferi, conform presei străine.

Operațiunea a fost mai mult una de natură umanitară decât una medicală. Deși internată la București, românca avea întreaga familie în Italia.

Cei mai dragi oameni nu îi puteau fi astfel alături, în clipele cumplite de suferință, întrucât lucrează în zonă și nu puteau veni în România de pe o zi pe alta, potrivit stiridiaspora.ro, conform antena3.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati