O cursă cu mașini electrice va avea loc la Romexpo în Mai

0
131

Prima cursă eco Grand Prix cu mașini electrice va avea loc pe 8 – 9 Mai 2021 la Romexpo, în București. Competiția eco organizată la București a fost denumită Super Slalom, prin urmare participanții vor face slalom cu mașinile lor electrice.

Organizatorii au decis ca anul acesta să aibă loc doar 5 curse eco în loc de cele 12 curse planificate inițial. O cursă urma să aibă loc în Republica Cehă pentru prima dată, dar a fost anulată din cauza pandemiei, scrie evmarket.ro.

Competiția Super Slalom București ar putea fi adăugată în calendarul ecoGP în viitor. Aceasta poate fi urmărită online pe live.ecograndprix.com.

Evenimentul de la București nu este o cursă de anduranță de 24 de ore, ci o competiție a abilităților de a conduce.

Pentru participare, fiecare șofer va plăti o taxă de 100 de euro. În cazul anulării evenimentului, taxa va fi rambursată. Pentru eveniment, casca este obligatorie. Vârsta șoferului trebuie să fie peste 16 ani.

La Super Slalom București, mașinile electrice vor parcurge 1 km contra cronometru în incinta Romexpo.

Ziua de antrenament va fi sâmbăta 8 Mai 2021, iar duminică 9 Mai va fi un tur cronometrat și două curse de concurs. Participanții pot concura singuri sau ca echipă de 5 piloți.

Fiecare pilot primește propriile puncte independent în ce echipă conduce. Câștigătorii sunt cei care au condus cea mai rapidă tură. Șoferii au nevoie de Licența DMSB C sau de o Licență corespunzătoare a Asociațiilor naționale Motorsport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.