O fetiță de 12 ani cu origini românești a făcut un videoclip despre vaccinul antiCOVID și a devenit viral

Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia, a postat pe pagina sa de Facebook o metodă inedită prin care copiii pot înțelege beneficiile vaccinului anti-COVID. Totul a pornit de la fiica ei de 12 ani, Astrid Ventimiglia, care a întrebat-o cum funcţionează vaccinul anti-COVID. După ce a primit toate răspunsurile, fata s-a întors cu rezultatul, un video cu desene și explicații pe înțelesul tuturor, realizat chiar de ea.

Ulterior, a fost contactată de medicul care a tratat primul caz de COVID în Italia și care i-a cerut permisiunea să preia videoul pentru campania de informare în toată regiunea Lombardia, fiind trimis la 10 milioane de locuitori din nordul Italiei.

Astăzi, videoclipul a fost preluat de Ministerul Sănătății din România.

„Un medic român i-a explicat fiicei ei de 12 ani cum funcţionează vaccinul anti COVID-19. Fetiţa a desenat ce a înţeles, rezultatul fiind în acest video. Şi Laura şi Astrid, fiica ei, se vor vaccina atunci când le va veni rândul. Pentru că au înţeles”, arată reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, pe Facebook, în mesajul care însoţeşte filmuleţul.

 

Medicul Laura Ghibu este din Sibiu, dar locuieşte în Suedia şi a postat videoclipul pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva zile.

„Astrid, 12 ani : ” Mama, cum funcţionează vaccinul anti COVID ?”
Eu : ” Blablablablablablabla………………..”
După două ore a venit cu tableta şi mi-a arătat ceea ce puteţi şi voi admira, dacă vizionaţi filmul de mai jos:
PS. Am făcut ieri şi varianta în italiană. După 1 oră de la postare, am fost contactată de profesorul Raffaele Bruno de la Pavia, medicul infecţiolog care a tratat primul caz de COVID în Italia şi care mi-a cerut permisiunea să preia videoul pentru campania de informare asupra vaccinului în toată regiunea Lombardia.
A spus că videoul va fi trimis la 10 milioane de locuitori din nordul Italiei! L-am cedat cu plăcere şi GRATUIT!
Aviz autorităţilor române!
PPS. Am făcut o modificare în cateva clipuri din videoul original al fiicei mele ca să fie mai clar. Las si videoul original”, a scris Laura Ghibu.

Luni, după ce filmuleţul a fost preluat pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii, ea a postat: „Mulţumesc autorităţilor române pentru răspunsul promt şi eficient la apelul meu. Tot respectul! Avem oameni responsabili în conducere! În sfârşit!”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati