O nouă alertă de măști neconforme a României, validată de UE. 10.000 de măști au fost oprite de la comecializare

ANPC a anunțat că încă o notificare dată de România, în ceea ce privește alertele de măști neconforme de pe piață, a fost validată de Sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene – RAPEX. În urma verificărilor, 10.000 de măști au fost oprite de la comercializare.

Potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, au fost efectuate în permanență verificări pe piață și aproximativ 10.000 de măști din această categorie au fost oprite de la comercializare, la jumătatea lunii noiembrie.

Este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate

Măștile neconforme au ca țară de origine China, poartă marcajul CE, dar nu sunt certificate ca echipament de protecție de către un organism relevant.

„În consecință, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță și, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare./ Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149”, se arată în alertă.

18 alerte de măști neconforme, doar din partea României

„Îi asigurăm încă o dată pe consumatori că sănătatea și drepturile lor sunt protejate de instituția noastră permanent. Direcția de Control și Supraveghere Piață a ANPC realizează acest lucru direct, în mod deosebit în condițiile acestui an marcat profund de criza sanitară globală.

Iar faptul că nu mai puțin de 18 alerte de măști neconforme de pe Sistemul RAPEX al Uniunii Europene vin din partea României, până în acest moment, certifică acest lucru. Nu ne oprim niciun moment, prioritatea noastră fiind, ca întotdeauna, consumatorul și dreptul său de a fi tratat corect de operatorii economici.” a declarat Eduardt Cozminschi, președintele ANPC, potrivit Digi24, care citează Mediafax.

ANPC îi avertizează pe operatorii economici ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati