O nouă amendă uriașă în Sectorul 6 pentru depozitare deșeurilor pe domeniul public

Polițiștii locali din Sectorul 6 au depistat, meercuri, pe Str. Aleea Politehnicii, un bărbat care a depozitat pe domeniul public mai multe deșeuri – îmbrăcăminte, materiale plastice, maculatură, elemente de mobilier.

Ca urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză, în vârstă de 45 de ani, cu domiciliul pe raza Municipiului București, a depozitat deșeurile respective în urma reamenajării locuinței. 

Polițiștii locali au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 4.000 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti  și totodată, i-au comunicat faptul că este obligat să încheie un contract pentru preluarea deșeurilor voluminoase cu o societate autorizată în acest sens.

Potrivit H.C.G.M.B. nr. 120/2010, persoanele fizice și juridice au obligația să păstreze curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice. Nerespectarea acestei prevederi se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 lei și 5.000 lei.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 informează că acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale, cu scopul de a menține curățenia în Sectorul 6.

De asemenea, pentru ridicarea deșeurilor voluminoase sau a celor provenite din construcții, societatea de salubrizare Urban S.A. pune la dispoziție saci dedicați și mașini speciale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati