O nouă amendă uriașă în Sectorul 6 pentru depozitare deșeurilor pe domeniul public

0

Polițiștii locali din Sectorul 6 au depistat, meercuri, pe Str. Aleea Politehnicii, un bărbat care a depozitat pe domeniul public mai multe deșeuri – îmbrăcăminte, materiale plastice, maculatură, elemente de mobilier.

Ca urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză, în vârstă de 45 de ani, cu domiciliul pe raza Municipiului București, a depozitat deșeurile respective în urma reamenajării locuinței. 

Polițiștii locali au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 4.000 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti  și totodată, i-au comunicat faptul că este obligat să încheie un contract pentru preluarea deșeurilor voluminoase cu o societate autorizată în acest sens.

Potrivit H.C.G.M.B. nr. 120/2010, persoanele fizice și juridice au obligația să păstreze curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice. Nerespectarea acestei prevederi se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 lei și 5.000 lei.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 informează că acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale, cu scopul de a menține curățenia în Sectorul 6.

De asemenea, pentru ridicarea deșeurilor voluminoase sau a celor provenite din construcții, societatea de salubrizare Urban S.A. pune la dispoziție saci dedicați și mașini speciale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version