O profesoară din Azuga, dată afară de la liceul unde preda în urma unui scandal, primită la o unitate din București

0

Cristina Dumitrescu, o profesoară de matematică dată afară de la Liceul Teoretic din Azuga, județul Prahova, își va continua cariera la Școala nr. 80 din București. Această școală este situată în Sectorul 3 al Capitalei.

Reamintim că decizia de a o concedia pe Cristina Dumitrescu a fost luată de conducerea liceului din Azuga, în urma hotărârii comisiei de disciplină.

În anul școlar precedent, profesoara a fost acuzată că a lăsat intenționat 12 elevi cu corigențe și a fost ulterior transferată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova la o altă școală din județ în luna septembrie a anului 2023

După cel mai recent examen de titularizare, Cristina Dumitrescu a fost repartizată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București la Școala Gimnazială nr.80 din București. Profesoara a obținut cel mai mare punctaj din Capitală pe disciplina sa, 93,2 puncte, potrivit edupedu.ro, citat de Adevarul.

Punctajul profesoarei – 93,2 îl regăsim pe site-ul titularizare.edu.ro 2024 și corespunde numelui profesoarei de la Liceul din Azuga, Cristiana Dumitrescu.

Reamintim faptul că, în iulie 2023, Cristinei Dumitrescu, profesoara de matematică de la Liceul Teoretic din Azuga, i-a fost desfăcut disciplinar contractul individual de muncă.

Cadrul didactic acuzat că ar fi lăsat corigenți 12 elevi din aceeași clasă, chiar înaintea Evaluării Naționale, a rămas fără serviciu după ce Consiliul de Administrație care a făcut cercetarea disciplinară internă a ajuns la concluzia că respectiva profesoară nu mai are ce căuta la catedră.

Informații de context

Anul trecut, 12 elevi dintr-o clasă de a VIII-a de la Liceul Teoretic din Azuga nu au putut să susțină Evaluarea Națională pentru că profesoara de matematică Cristiana Dumitrescu i-a lăsat corigenți.

Elevii care au corigențe sau sunt repetenți nu pot susține Evaluarea Națională, dar pot intra abia în etapa a doua a repartizării computerizate la liceu, când sunt mult mai puține locuri disponibile și scad șansele pentru un loc la un liceu de top.

Părinții o acuzau pe profesoară că le-a dat note mici elevilor pentru că nu făceau meditații cu ea. Directoarea Liceului Teoretic Azuga, Narciza Mincu, a confirmat pentru Edupedu.ro că o comisie a școlii verifica atunci aceste sesizări.

Profesoara a fost mutată la o altă școală pentru că a contestat la colegiul de disciplină al ISJ Prahova decizia de concediere, iar inspectoratul școlar a constatat un viciu în această procedură la nivelul școlii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version