Octavian Berceanu acuză Primăria Capitalei pentru incendiul din Delta Văcărești: ”Autoritățile doar s-au pozat aici” – VIDEO

Octavian Berceanu, fostul șef de la Garda de Medicu, acuză Primăria Capitalei pentru incendiul din Delta Văcărești. Anul trecut Parcul Natural Văcărești a intrat în administrarea Municipalității, cu toate acestea nu se fost făcute încă progrese în zona respectivă, spune el.

Octavian Berceanu a scris pe Facebook despre incendiul care a izbucnit, marți, în Delta Văcărești din București, unde a ars o porțiune de cca. 1 hectar.

”Vin prinți, președinți de state și ambasadori să viziteze locul și noi tot la nivelul de civilizație de bordei am rămas din pricina unui Ministerul Mediului – România corupt și a PMB irelevantă. Ard hectare de stuf în Delta Văcărești. Din pacate nimic nou sub soare pentru ca astfel de incendii au mai avut loc si în anii anteriori.

Ce este cu adevarat trist e faptul că în ciuda eforturilor mari depuse de oamenii care au grijă voluntar de Delta Văcărești, autoritășile doar s-au pozat aici, fără un minim de aport pentru conservarea patrioniului natural.”, a precizat acesta pe Facebook.

El spune că zona respectivă are nevoie de pază, de un gard care să nu permită accesul și de un sistem care să le asigure pompierilor accesul facil la surse de apă aflate în apropiere.

”Mai pe scurt, e nevoie de paza, de gard, de un sistem care sa permita autoutilitarelor de pompieri un acces facil la surse de apa distribuite in proximitate.

Primăria Municipiului București a preluat administrarea parcului, însă până acum avem doar o numire pentru șefia administrării parcului și nimic mai mult.

Pe lângă faptul că fix acum eclozeaza majoritatea bobocilor și păsarile sunt dependente de zona de stuf, mai avem și fumul care merge iar în plămânii bucureștenilor.”, a completat Berceanu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati