OMS: Noua tulpină a coronavirusului este controlabilă

Noua mutaţie a coronavirusului detectată în Marea Britanie se transmite mai uşor, dar poate fi ţinută sub control la fel ca şi celelalte tulpini, au subliniat oficiali din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA, citată de Agerpres.

„Situaţia nu este scăpată de sub control, dar nici nu poate fi lăsată la voia întâmplării”, a declarat Mike Ryan, directorul departamentului pentru urgenţe sanitare din cadrul OMS, în cadrul unei conferinţe de presă, îndemnând statele să implementeze măsuri sanitare încercate şi testate.

Potrivit OMS, persoanele care se infectează cu noua tulpină transmit virusul în medie altor 1,5 persoane, în comparaţie cu o rată de infectare de 1,1 pentru tulpinile cunoscute anterior pe teritoriul Marii Britanii.

Oamenii de ştiinţă britanici încearcă în continuare să afle în ce măsură această creştere este cauzată de mutaţii ale virusului şi cât de mult are legătură cu factori comportamentali în rândul populaţiei, a spus Maria Van Kerkhove, director tehnic OMS pentru pandemia de COVID-19. Până la această oră, nu există dovezi că noua tulpină ar produce forme mai severe sau mortale ale bolii, a subliniat aceasta.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati