Operaţiunea Hidra a dat rezultate. Anchetatorii au făcut percheziţii, au confiscat droguri şi au reţinut suspecţi

0
192
Foto: Facebook / Ministerul Justiției

Măsurile anunțate de ministrul de Interne privind combaterea consumului și traficului de droguri încep să dea rezultate.

  • Cea mai vizibilă în aceste zile a fost operațiunea ”Hidra”, care i-a vizat pe Vlad Pascu, șoferul drogat care a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, și cercul său de apropiați.

În cadrul acestei operațiuni, realizate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) și a procurorilor de la DIICOT, au fost realizate percheziții la domiciliile mai multor persoane suspectate că ar face parte dintr-o rețea de consumatori și distribuitori de droguri.

În urma audierilor, mama lui Vlad Pascu și alte trei persoane au fost reținute.
De asemenea, în cadrul acțiunilor comune ale BCCO și DIICOT, în această perioadă au fost capturate mai multe sute de kilograme de dorguri, unele de mare risc, și tone de substanțe precursoare care urmau să fie utilizate la prepararea drogurilor.

O acțiune complementară de combatere a consumului de droguri a fost și cea a Poliției Rutiere care, în perioada 7-10 septembrie, a susținut o amplă acțiune de verificare și testare a conducătorilor auto în trafic. În urma acestor verificări, au fost constatate 120 de infracțiuni pentru conducerea unui vehicul sub influența drogurilor.

Amintim că, după prezentarea concluziilor raportului Corpului de Control al MAI în cazul accidentului din localitatea 2 Mai, ministrul Cătălin Predoiu a cerut actualizarea planurilor operaționale ale Poliției și toleranță zero față de acest fenomen care s-a extins foarte mult în societatea noastră.

De asemenea, Cătălin Predoiu s-a angajat că prezinte Guvernului și Parlamentului măsuri pentru înăsprirea sancțiunilor pentru șoferii prinși beți sau drogați la volan. O altă direcție anunțată de ministru a fost lansarea unui program amplu de măsuri pentru prevenirea traficului şi consumului de droguri în școli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.