Orașul București, un model de bune practici în gestionarea câinilor fără stăpân!

Direcția Generală de Poliție Locală a Municipiului București anunță că Bucureștiul a devenit un model de bune practici în gestionarea câinilor fără stăpân.

Potrivit sursei citate, acțiunile de informare și control pentru respectarea legislației privind sterilizarea și microciparea câinilor de către Poliția Locală a Municipiului București și ASPA au devenit un exemplu demn de urmat pentru întreaga țară.

70% dintre persoanele verificate și notificate în 2023 au intrat în legalitate

Recent, zeci de reprezentanți ai autorităților locale din diverse județe, împreună cu ONG-uri și iubitori de animale, au participat la o întâlnire la Primăria Capitalei. Acolo, Administratorul Public al Municipiului București, împreună cu reprezentanții Poliției Locale a Municipiului București și ASPA, au prezentat modalitățile de organizare și implementare a acestor acțiuni esențiale.

  • Rezultatele? 70% dintre persoanele verificate și notificate în 2023 au intrat în legalitate.

Mai mult decât atât, întâlnirea a fost o oportunitate pentru participanți să facă schimb de experiență, privind situația din zonele pe care le reprezintă. Este îmbucurător să vedem un interes crescut din partea autorităților din întreaga țară pentru a înțelege și implementa aceste acțiuni vitale de informare și control.

  • ”Sterilizarea masivă, ca cea adoptată cu succes în București, este cu siguranță soluția civilizată pentru a gestiona înmulțirea necontrolată a câinilor fără stăpân.”, completează sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati