Orban: Avem posibilitate de a dispune carantina zonală/Trei localități, în evaluare

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că legea oferă posibilitatea carantinării zonale, însă deocamdată nu a fost luată nicio decizie de a carantina un judeţ sau o localitate, precizând că sunt sub supraveghere trei localităţi unde există cazuri de COVID-19.

„Cu siguranţă, odată cu intrarea in vigoare a legii, există această posibilitate de a dispune carantina zonală, în cazul în care e o răspândire a virusului semnificativă, care nu este focar. Dacă într-o localitate, de exemplu un sat sau un cartier sau o comună sau un oraş există un număr de cazuri care depăşeşte numărul de minim 3 cazuri la mia de locuitori se poate dispune carantinarea zonală”, a declarat Ludovic Orban, la sediul MAI.

Ludovic Orban a precizat că nu a fost luată nicio decizie privind carantinarea unor localități.

„Nu suntem în situaţia de a carantina niciun judeţ. La ora actuală există un număr de localităţi care sunt sunt supraveghere. Încă nu e demarată procedura pentru carantinarea niciunei localităţi, dar sunt trei localităţi care sunt sub evaluare. S-a făcut o evaluare de localităţi. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură, dar dacă vor fi multe cazuri nu vom ezita să luăm astfel de decizii”, a adăugat premierul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati