Orban: Epidemiologii nu pot să spună 100% că va muri virusul/Ne pregătim să convieţuim cu COVID – 19

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că epidemiologii nu pot să spună 100% că noul coronavirus va muri și că nu va exista o perioadă de timp riscul de transmitere a virusului, afirmând că le cere românilor să nu relaxeze măsurile de prevenție și să fie pregătiți că conviețuiască cu acest virus.

„Epidemiologii nu pot să spună 100% că va muri virusul şi că nu va mai exista o perioadă de timp riscul de transmitere a virusului. Vom vedea care vor fi evoluţiile. Văd, deja, că în foarte multe ţări europene există o pregătire pe care şi noi am început să o facem şi anume să convieţuim, să spun, între ghilimele, cu acest virus, şi să pregătim revenirea la normalitate, sigur, după trecerea vârfului epidemiei, făcută gradual şi în nişte condiţii de siguranţă care vor trebui foarte bine pregătite”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban le-a cerut românilor să nu relaxeze, ci să respecte în continuare cu stricteţe toate regulile.

„Atunci când ies, când se duc la cumpărături, când se duc să-şi ajute mama sau o rudă sau când se duc în orice deplasare care este permisă în plimbare, să menţină distanţa fizică, să evite interacţiunea directă cu alţi cetăţeni. Şi la locul de muncă trebuie să se protejeze prin toate mijloacele de protecţie de care trebuie să beneficieze din partea angajatorilor şi să fie în continuare foarte atenţi, să respecte toate recomandările”, a subliniat premierul.

Recomandările privind distanţarea socială, în special privind igiena personală, vor trebui respectate şi pe mai departe, chiar dacă va trece vârful epidemiei, a ţinut să precizeze şeful Executivului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati