Ordonanţa militară 10: Se prelungeşte SUSPENDAREA zborurilor

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat luni seara Ordonanţa militară nr. 10 prin care zborurile rămân suspendate.

O altă măsură luată, foarte importantă, care ţine de suspendarea unor zboruri către ţări unde au fost deja suspendate cursele aeriene pentru 14 zile, perioadă care a expirat sau va expira imediat, la începutul lunii mai. În această situaţie, am decis prin ordonanţa militară că va trebui prelungită măsura suspendării zborurilor către Spania şi din Spania pentru toate aeroporturile din România pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 aprilie, de mâine, pentru că expira această perioadă. Totodată, am prelungit şi măsura suspendării zborurilor spre Austria, Belgia, Elveţia, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Olanda, Belgia, Turcia şi Iran, din aceste ţări către România şi pentru toate aeraporturile din România pentru o perioadă de 13 zile, începând cu data de 2 mai, până în data de 14 mai inclusiv”, a precizat Marcel Vela la sediul MAI.

El a mai anunţat că a prelungit suspendarea zborurilor spre Italia şi din această ţară către România pentru o perioadă de 12 zile, începând cu data de 3 mai, prelungirea fiind continuarea suspendării iniţiale, suspendare care acum va fi valabilă până în 14 mai 2020 inclusiv.

Tot la capitolul prelungirea suspendării zborurilor intră şi cele din Franţa şi Germania către România şi din România pentru o perioadă de 10 zile, începând cu data de 5 mai până îndata de 14 mai inclusiv.

Rămâne valabilă permisivitatea (…) pentru zborurile care efectuează transporturi de marfă, efectuate şi cu aeronave de stat, transport de corespondenţă, transport umanitar sau care asigură servicii medicale de urgenţă, servicii tehnice, precum şi aterizări tehnice necomerciale”, a spus ministrul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati