(P) Ronaldo și jocul de poker

Cel mai bun fotbalist sau cel mai bun jucător de poker? Influencer sau om de media? Indiferent de titulatura cu care este prezentat în mediul online, Cristiano Ronaldo rămâne un nume ușor de recunoscut, cu greutate, despre care cei mai mulți de pe planetă vor avea un cuvânt de zis – indiferent că este vorba despre laudă sau critică.

Originar din Portugalia, Ronaldo este considerat, înainte de orice, unul dintre cei mai buni fotbaliști ai planetei, averea sa impresionată fiind pusă și pe seama multiplelor contracte de imagine, artistul sportiv asociindu-si numele și cu cazinourile online, pe care recunoaște că le frecventează atât online, cât și offline, fără să fie neapărat mereu vorba despre vreun contract de sponsorizare.

Cu o avere de zeci de milioane de dolari, atacantul a fost de multe ori în centrul atenției, contractele sale însemnând promovarea unor branduri de top precum Coca-Cola, Motorola, Nike, Herbalife, Motorola, Louis Vuitton, fiind doar câteva dintre numele cu care s-a asociat. Dar despre legăturile lui cu lumea gambling, și ce înseamnă, spre exemplu, 888 Casino pentru el, în materialul de mai jos.

Ronaldo și rolul său de poker star

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai puternici oameni din mediul online, având sute de urmăritori pe rețelele de socializare. Uneori presa mondenă îl prinde în mijlocul unor scandaluri unde este târât fără voie, iar alteori domnul chiar își dorește să fie în mijlocul atenției. Cu o pasiune deloc ascunsă pentru jocurile de noroc, acesta și-a dezvoltat chiar o carieră prin poker, cu ajutorul căruia chiar a reușit să îți rotunjească averea, fiind extrem de apreciat pentru capacitățile sale de joc.

De altfel, în urmă cu mai puțin de un deceniu, jucătorul a fost în mijlocul unei campanii de promovare pentru PokerStars, una dintre platformele de top ale acestei industrii. La data respectivă era aplaudat ca fiind un gest curajos, în 2015 foarte puține celebrități având deschiderea de a promova jocurile de noroc. Timp de doi ani de zile s-au organizat turnee de caritate, în timp ce Ronaldo activa ca brand ambasador, succesul constând nu doar în faptul că era vorba despre o vedetă, cu și despre una care știa ce presupune jocul de poker, ba chiar se descurca de minune la acest joc stabilindu-se în timp o strategie puternică de joc. De altfel, jucătorul a povestit că a început să joace cu prietenii încă de când era tânăr și cu toate că nu știa la început ce face, în timp a ajuns să își perfecționeze abilitățile, fără să uite să se și distreze.

Cristiano Ronaldo, jucătorul de fotbal

Cariera de jucător de fotbal a lui Cristiano Ronaldo a început în urmă cu câteva decenii – în 2003 debuta la echipa națională de fotbal a Portugaliei un tânăr timid, în vârstă de doar 18 ani, încă necunoscut, care avea să schimbe percepția despre sport. De altfel, de curând, domnul a reușit să bifeze și un record mondial, respectiv devenind fotbalistul cu cele mai multe selecții la o echipă națională, mai exact 200 de participări și prezențe în competițiile pentru lusitani. Căpitan al naționalei, Ronaldo a evoluat pe postul de atacant, poziție din care s-a făcut remarcat mai ales prin competițiile directe sau indirecte cu cel mai valoros oponent al său, Messi.

La nivel de reușite se numără și faptul că a fost primul fotbalist portughez care a câștigat Balonul de Aur – de cinci ori! – dar și Gheata de Aur, de trei ori. Când a jucat pentru Manchester United a reușit să înscrie cât să câștige la Premier League, La Liga, FA Cup, Football League Cup și Copas del Rey, FA Community Shield, Supercupa Spaniei, Liga Campionilor UEFA, o Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor FIFA. Și cu siguranță că performanțele lui mult mai multe și nici că se vor opri aici, pentru că nu pare să dea semne de oboseală. Sigur, s-a retras din activitate, dar asta nu-l oprește să fie în continuare antreprenor, filantrop, sportiv de performanță și vedetă cu tot ce presupune asta.

Cum poți fi mai bun la jocul de poker

Poate că nu există vreo formulă magică sau vreo scurtătură pentru îmbunătățirea performanțelor la jocurile de noroc, dar există câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să te apropii, cu răbdare, de ceea ce Ronaldo a reușit la poker – amintim despre:

  • vizionarea unor partide de poker din cadrul unor competiții pentru a vedea ce și cum procedează cei mai buni dintre cei buni

  • citirea a cât mai multe cărți care detaliază despre istoria jocului, despre strategii de joc sau orice alte secrete bine ascunse

  • începe prin a juca fără bani reali, până îți dai seama că ai înțeles jocurile și nu te grăbi

  • informează-te despre strategiile matematice care se pot aplica și încearcă nu doar să le înțelegi, cât mai ales să le stăpânești

  • ia cursuri, dacă îți permiți financiar, de la cei care fac performanță

  • joacă agresiv atunci când se impune asta

  • exersează expresia “poker face” și ce presupune “semi bluff”

  • retrage-te atunci când nu mai trebuie să continui, adică învață când să te oprești dacă ești în dezavantaj

  • nu juca cu milă și atacă atunci când simți că oponenții sunt în poziții vulnerabile, dar mai ales învață să recunoști slăbiciunile lor

  • alege tipul de joc de poker care ți se potrivește

  • nu juca când ești obosit sau nu ai starea necesară

  • stabilește obiective clare de la început și nu juca fără un plan

  • joacă pe mize mici, dar dese

  • gândește și alege inteligent atât poziția de la masa de joc, cât și ce faci cu prima mână de joc

  • joacă-te cu stiluri diferite de joc și nu te mulțumi să fii mereu la fel

Concluzie

Cristiano Ronaldo pare să fie neobosit când este vorba să facă ceea ce îi place, iar când vine vorba despre poker preferă, uneori, să facă cărțile chiar la el acasă, alături de prieteni, într-un cerc restrâns, așa cum arată de multe ori în pozele de Instagram sau Facebook, unde este destul de activ. Iar antrenamentul său de-a lungul anilor se vede uneori în rezultate incontestabile. Dar la jucător deja nu mai este vorba despre a fi mai bogat, ci doar despre a bifa o nouă rundă de distracție.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati