Parlamentarii au votat ca ALOCAȚIILE copiilor să crească din 2020

0

Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind majorarea anuală a alocaţiei pentru copii cu rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020.

„Iniţiativa legislativă vizează completarea art.3 alin.(1) din Legea nr.61/1993, în sensul introducerii unei norme privind majorarea valorii alocaţiei cu indicele anual de inflaţie, pentru a menţine cuantumul acesteia la aceeaşi valoare de piaţă. Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020”, arată proiectul de lege.

Inițiatorul proiectului de lege, deputatul PNL Robert Sighiartău, care este și secretar general al partidului, a scris, pe Facebook, după adoptarea acestui act normativ, că alocațiile vor crește pentru a acoperi inflația și pentru a le asigura copiilor o alocație „cât mai decentă”.

Proiectul de lege a fost adoptat în unanimitate de cei 242 de deputați prezenți în plenul Camerei, care este for decizional.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version