Partidul Verde susține PROTESTUL din fața Palatului Victoria, în timpul ședinței de Guvern : Vrem salariu minim net de 3.275 de lei, nu firimituri!

Susținem protestul societății civile și cererile legitime ale sindicatelor de creștere a salariului minim net la 3.275 de lei. Protestul are loc miercuri, 9 noiembrie, ora 12.30, la Guvern. Creșterea salariul minim brut de la 2.550 la 3.000 de lei e mult prea puțin, mai ales în contextul crizei energetice și a inflației. Creșterea de stat minimal a guvernului este sub nivelul directivei europene și sub nivelul coșului minim pentru un trai decent care stabilește stabilește salariul minim net la 3.275 de lei, anunță Partidul Verde. 

„Milioane de români ar beneficia de creșterea salariului minim net la 3.275 de lei, așa cum arată calculul coșului minim pentru trai decent. Am inițiat o lege care fundamentează salariul minim pe coș, dar Guvernul refuză să o pună în practică. Un salariu minim crescut la un nivel decent oferă demnitate românilor, o șansă în plus de a rămâne în țară”, declară Adrian Dohotaru, președinte executiv al Verzilor.

„Amintesc că România este antepenultima țară din UE în privința salariului minim și că statisticile arată că tinerii sunt segmentul de vârstă care sprijină cel mai tare creșterea salariului minim”, declară Lavinia Cosma, co-președintele Partidului Verde și co-inițiatoare a legii care fundamentează salariul minim pe un coș de trai decent.

Potrivit organizatorilor, „trei actori vor purta măști cu chipurile premierului Ciucă, președintelui PSD, Ciolacu, și ministrului Muncii, Budăi”. Politicienii stau la o masă „încărcată cu bunătăți, fără să le pese de cei care abia supraviețuiesc, deși muncesc 8️ ore pe zi”, în contrast cu masa sărăcăcioasă a românilor pe salariul minim.

Îndemnăm românii să participe la protest miercuri, 9 noiembrie, de la ora 12:30, în fața Palatului Victoria, chiar în timpul ședinței săptămânale a Guvernului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati