Pasagera care a leșinat în zborul București-Madrid se află în spital. România, pregătită să emită o alertă internațională

Femeia căreia i s-a facut rău în timp ce călătorea cu avionul pe ruta București – Madrid și care ulterior a fost testată pozitiv cu noul coronavirus este acum internată în spital, la Timișoara. Ceilalți pasageri au ajuns în Madrid cu același avion, după ce acesta a fost dezinfectat.

Aeronava TAROM a decolat din București joi, puțin după ora 9 dimineața. La ieșirea din spațiul aerian al României, pasagera de 64 de ani a acuzat dureri abdominale și probleme de respirație, iar în scurt timp și-a pierdut cunoștința. Avionul a aterizat de urgență la Timișoara, iar femeia a fost transportată la spital, scrie Digi24.

Femeia acuza dureri abdominale și dureri toracice. După primele investigațiile medicale, pacienta a fost transportată în zona roșie de la Spitalul de Boli Infecțioase din Tmișoara, pentru că testele anti-gen au ieșit pozitive. Ulterior, i-a fost efectuat și un test PCR care a ieșit, de asemenea, pozitiv.

În caz de nevoie se va emite o alertă internațională

„Va fi demarată ancheta epidemiologică. În cazul în care sunt depistați contacți direcți se va proceda în consecință, mergând până la emiterea în caz de nevoie a unei alerte internaționale ce va fi transmisă autorităților competente din țările implicate”, a explicat Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt al DSP Timiș

Tarom a anunțat că pe timpul cursei toți pasagerii au purtat masca de protecție, iar posibilitatea ca cineva să se fi îmbolnăvit pe drum este mică. Cu toate acestea, călătorii au stat în Aeroportul din Timișoara pentru îndepărtarea pericolului din avion.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati