Patriarhul Daniel speră că în anul 2025 va fi sfinţită pictura Catedralei Naţionale

0
163
https://basilica.ro/

Patriarhul Daniel şi-a exprimat, duminică, speranţa ca peste trei ani să fie sfinţită pictura în mozaic a Catedralei Naţionale.

‘Sperăm ca în anul 2025 să ne ajute Bunul Dumnezeu şi sfinţii Lui să sfinţim noua pictură a Catedralei Naţionale, când se împlinesc 140 de ani de autocefalie a Bisericii Ortodoxe Române (1885) şi 100 de ani de la înfiinţarea Patriarhiei Române (1925)’, a spus PF Daniel după Sfânta Liturghie oficiată în Duminica Ortodoxiei, potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române.

De asemenea, Patriarhul României a făcut un apel la susţinerea lucrărilor de pictură în mozaic de la Catedrala Naţională.

Tot în anul 2025 vor fi canonizați mai mulți mărturisitori şi mari duhovnici misionari români din timpul comunismului, dintre aceștia fiind nominalizați Părintele Profesor Dumitru Stăniloae, Părintele Arhimandrit Cleopa Ilie și Arhimandritul Gherasim Iscu.

Catedrala Naţională, cu hramurile ‘Înălţarea Domnului’ şi ‘Sfântul Apostol Andrei’, a fost sfinţită pe 25 noiembrie 2018, în Anul Centenar, în prezenţa a zeci de mii de pelerini din ţară şi diaspora. Slujba de sfinţire a fost săvârşită de Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu, împreună cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, şi Mitropolitul Hrisostom de Patra, înconjuraţi de un sobor de arhierei români şi străini.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.