Patron de videochat din București, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

0
146
unsplash

Un patron de videochat din București a fost trimis în judecată pentru că nu și-a plătit dările la stat. Afaceristul a încasat venituri de 11 milioane de dolari pentru care nu a plătit nici o taxă, informează antena3.ro.

Procurorii Parchetului General au trimis în judecată un patron de videochat, care deţinea studiouri în București.

Acesta este acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul pe care bărbatul l-a adus statului român se ridică la suma aproape 2 milioane de euro.

„În perioada ianuarie 2010 – martie 2015, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a coordonat activităţi de tip videochat desfăşurate de mai multe persoane de sex feminin în beneficiul său, în mai multe imobile situate în municipiul Bucureşti, aşa-zise „studiouri” (situate la Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Crângaşi, Piaţa Obor, Piaţa Iancului, Calea Moşilor şi Piaţa Romană), încasând în conturile personale deţinute la unităţile bancare din România, Ungaria şi Bulgaria, precum şi în cele pe care era împuternicit sumele totale de 10.491.761 dolari şi 1.200.416 euro (40.298.709 echivalent în lei).

Veniturile nu au fost declarate organelor fiscale, inculpatul ascunzând sursa impozabilă cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat”, a fost menționat într-un comunicat de presă al Parchetului, citat de Agerpres.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată (șase acte materiale aferente anilor 2010 – 2015) este în sumă totală de 8.664.209 lei (echivalentul a 1.983.247 euro, la un curs de schimb mediu de 4,3687 euro/lei), din care 6.447.794 lei reprezintă impozit pe venit şi 2.216.415 lei reprezintă contribuţie de asigurări sociale de sănătate.

„În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor conturi bancare şi asupra mai multor bunuri mobile şi imobile.

Activitatea de urmărire penală a presupus efectuarea unor activităţi de cooperare internaţională pentru obţinerea de documente şi date privind tranzacţiile bancare din Bulgaria şi Ungaria, a unor expertize şi constatări contabile judiciare, tehnico-ştiinţifice, precum şi audierea a numeroşi martori. Dosarul a fost trimis la Tribunalul Bucureşti”, a mai arătat comunicatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.