Patru tineri au fost reţinuţi după ce au agresat un bărbat într-un apartament din București

0
418
sursa foto: Facebook - Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Patru tineri, cu vârste între 22 şi 25 de ani, au fost reţinuţi de poliţişti după ce au atras un bărbat într-un apartament din Bucureşti, după care l-au agresat şi i-au luat portofelul, banii şi telefonul mobil.

„La data de 14 septembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 1 au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţul Pravoha, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, informează un comunicat al DGPMB, scrie Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, la data de 25 august, în jurul orei 19,30, Secţia 1 Poliţie a fost sesizată, prin sistem 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi pătruns în apartamentul vecin şi ar fi agresat fizic un bărbat, apoi i-ar fi sustras o sumă de bani.

Cazul a fost preluat de către poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Sector 1, iar în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate s-a stabilit că fapta ar fi fost comisă de către patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 25 de ani.

„Probatoriul administrat a relevat faptul că, la data de 25 august, în intervalul orar 18,30 – 19,15, cei patru ar fi pătruns în apartamentul unei femei, situat în Sectorul 1, unde l-ar fi atras pe bărbat, folosind telefonul acesteia, iar după ce l-ar fi introdus cu forţa în interior bănuiţii l-ar fi agresat fizic aproximativ 40 de minute, cu scopul de a obţine bani şi i-ar fi provocat răni cu un obiect tăietor-înţepător”, arată sursa citată.

Bănuiţii i-ar fi sustras persoanei vătămate telefonul mobil şi un portofel cu bani şi documente.

„În momentul în care bărbatul agresat a încercat să îşi asigure scăparea, doi dintre bănuiţi ar fi exercitat din nou violenţe asupra lui, apoi l-ar fi condus cu forţa în două scări de bloc, iar în momentul în care acesta a fost a introdus în lift, a reuşit să fugă”, precizează DGPMB.

În urma agresiunilor exercitate de către cei patru asupra bărbatului, aceştia i-au provocat leziuni traumatice ce necesită 35-40 de zile de îngrijiri medicale.

La data de 14 septembrie, în urma efectuării percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care şi mai multe substanţe, susceptibile de a avea efect psihoactiv.

De asemenea, cei patru bărbaţi au fost depistaţi şi conduşi la audieri, iar în baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

Cu privire la substanţele susceptibile a avea efect psihoactiv, a fost sesizată Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.