Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Teleorman, la persoane care solicitau rambursări ilegale de TVA

Percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman, la persoane care solicitau rambursări ilegale de TVA. Prejudiciul se ridică la aproape trei milioane de lei. Nouă persoane şi două firme sunt vizate de investigaţii.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au anunţat că au fost făcute joi, 11 percheziţii în comunele Dobroieşti, Popeşti Leordeni, Berceni, toate din judeţul Ilfov, comuna Obreasca, judeţul Teleorman, precum şi în municipiul Bucureşti – 6 percheziţii, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul activităţilor de construcţii.

“În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că administratorii unor societăţi comerciale au creat un circuit fictiv, context în care înregistrau operaţiuni economice nereale pe baza cărora au solicitat sume de bani, cu titlul de rambursări de TVA de la bugetul consolidat al statului. Suma totală solicitată a fost de 10.059.061, fiind obţinută efectiv suma de 2.784.589 lei”, au afirmat procurorii.

Ei au menţionat că investigaţiile vizează nouă persoane fizice şi două persoane juridice.

“În cauză au fost identificate bunuri imobile asupra cărora s-au dispus măsuri asiguratorii până la concurenţa sumei de 2.784.589 lei”, au precizat anchetatorii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati