Percheziții la Primăria Sectorului 5: Mai multe persoane sunt suspectate de abuz în serviciu și delapidare

Sunt percheziții la această oră la Primăria Sectorului 5. Mai multe persoane sunt suspectate de abuz în serviciu și delapidare, transmite Antena3. 

Este vorba despre acuzații de abuz în serviciu, delapidare și evaziune fiscală. Mai exact, spun polițiștii, există informații potrivit cărora o organizație nonguvernamentală care ar fi fost deținută de fostul primar al sectorului 5, Daniel Florea, ar fi beneficiat sistematic în anul 2020 de fonduri publice locale ale Primăriei Sectorului 5.

Este vorba despre fonduri în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziționa în mod direct mai multe bunuri și servicii la prețuri supraevaluate.

În aceste momente șapte mandate de percheziție au fost puse în aplicare în Capitală, în județul Ilfov și în județul Ialomița, atât la sediul acestei organizații nonguvernamentale cât și la sediul Primăriei Sectorului 5, acolo unde procurorii și polițiștii ridică în aceste momente documente, calculatoare, hard disk-uri pe care urmează să le studieze să vadă exact ce s-a întâmplat acolo și cine se face direct vinovat de aceste acuzații.

Mai multe persoane urmează să fie duse la audieri și rămâne de văzut dacă se vor lua măsuri preventive împotriva acestora.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati