Persoanele reprogramate vor fi vaccinate cu serul de la Moderna. Când începe vaccinarea

România va începe, de la 1 februarie, vaccinarea cu serul produs de compania americană Moderna. Totodată, persoanele care nu s-au putut vaccina, deși au fost programate, vor fi reprogramate peste zece zile, iar vaccinarea lor va începe din data de 28 ianuarie.

Potrivit sursei citate, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile).

„Sunt 35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie și care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile”, se arată în comunicat.

„Precizăm că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esențiale, se menține același ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidențiale, dializați, persoane nedeplasabile și cele fără adăpost. CNCAV a transmis o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum și Procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populația planificată. Vă asigurăm că CNCAV și toate instituțiile implicate în organizarea și desfășurarea campaniei de vaccinare depun cu toată responsabilitatea eforturi pentru ca fiecare persoană programată să beneficieze de vaccin”, precizează sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati