Peste 100 de autovehicule parcate ilegal, ridicate de la începutul anului în Sectorul 1. Armand: „Sunt prea puţine pentru câtă nesimţire este din partea unor şoferi”

Poliţia Locală Sector 1 a ridicat, de la începutul acestui an, peste 100 de autovehicule parcate ilegal, anunță primarul Clotilde Armand.

Primăria Sectorului 1 a intensificat operaţiunea de ridicare a vehiculelor parcate neregulamentar pe domeniul public din această zonă administrativă.

De la începutul acestui an au fost ridicate peste 100 de vehicule parcate ilegal şi care staţionau neregulamentar pe trecerile pentru pietoni, staţionau în intersecţii, blocau accesului în proprietăţile alăturate drumurilor publice, blocau intrările în unităţile de învăţământ şi în spitale etc.

”Am dat dispoziţii echipajelor Poliţiei Locale Sector 1 să accelereze acţiunile din teren”

„Sunt prea puţine pentru câtă nesimţire este din partea unor şoferi. Am dat dispoziţii echipajelor Poliţiei Locale Sector 1 să accelereze acţiunile din teren, să facă o campanie de conştientizare a importanţei respectării legislaţiei rutiere şi să ridice autovehiculele parcate în dispreţ faţă de lege şi faţă de participanţii în trafic”, a declarat primarul Sectoruluiu 1, Clotilde Armand.

Important: staţionarea vehiculelor pe trecerile pentru pietoni sau la mai puţin de 25 de metri de acestea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 580 şi 725 lei şi 3 puncte de penalizare.

„Regulile de circulaţie sunt făcute să fie respectate. Unii cetăţeni nu înţeleg de ce este important acest lucru şi ne pun vieţile în pericol. În Sectorul 1, una din principalele cauze de accidente rutiere pe drumurile publice este parcarea ilegală a vehiculelor în aproprierea trecerilor pentru pietoni”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

În această zonă administrativă activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar se realizează în baza Hotărârii Consiliului Local Sector 1 cu nr.135/2021 privind ridicarea, transportul, depozitarea şi restituirea vehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public.

Această activitate a demarat în Sectorul 1 în data de 05 aprilie 2022.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati