Peste 120 de oameni au fost salvați de salvamontiști în ultimele 24 de ore

0
169
Foto: Salvamont Romania / Facebook

Salvamontiştii din ţară au avut 125 de intervenţii de urgenţă în ultimele 24 de ore, cele mai multe înregistrându-se în zona Braşovului.

La Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 125 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, astfel: 15 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, 11 pentru Salvamont Lupeni, 10 pentru Salvamont Alba şi câte 9 pentru Salvamont Borşa, Gorj şi Suceava.

Au mai fost intervenţii ale salvatorilor montani din Sibiu (8), Caraş Severin-Muntele Mic (7), Voineasa şi Bihor (câte 6).

Apeluri de urgenţă au fost primite şi pentru Salvamont Maramureş, Predeal, Prahova-Buşteni, Neamţ, Vatra Dornei, Azuga, Dâmboviţa, Caraş Severin-Semenic, Mureş, Rodna, Harghita, Prahova, Bran, Cluj, Petroşani, Buzău, Suceava, Gorj, precizează duminică Salvamont.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 125 de persoane. Dintre acestea 47 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. S-a înregistrat şi un deces, un bărbat care făcea singur drumeții a fost găsit mort în Munții Călimani, la aproape 2000 de metri altitudine.

S-au mai primit 63 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi traseele turistice din zona montană, mai spune sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.