Peste 3.500 de motocicliști au murit în accidente rutiere la nivel european în 2020

0
Foto: wallhere.com

Peste 3.500 de motocicliști au murit în accidente rutiere la nivel european în 2020, din care 100 în România. Astfel, federațiile de motociclism transmit Administrațiilor europene și naționale că a venit timpul să se ia măsuri, scrie revista motoADN.

FEMA și FIM – Federația Internațională de motociclism fac apel la Comisia Europeană, Parlamentul European, guvernele și parlamentele naționale și autoritățile rutiere din Europa:

  • să includă motocicliștii în politicile lor de mobilitate și siguranță rutieră,
  • să construiască drumuri mai sigure și să le întrețină,
  • să îmbunătățească educația și pregătirea (atât pre- și post-examinare) motocicliștilor în care acestora nu le sunt predate doar abilitățile și cunoștințele necesare, ci și atitudinea mentală de a conduce defensiv și conștientizarea expunerii la riscuri;
  • să stabilească standarde pentru îmbunătățiri tehnice ale motocicletelor și creșterea vizibilității motocicliștilor prin utilizarea luminilor suplimentare;
  • să faciliteze campanii de informare eficiente care să promoveze purtarea căștilor, utilizarea echipamentului de protecție și comportamentul preventiv. De asemenea, sunt necesare și campanii de conștientizare a șoferilor cu privire la interacțiunea cu motocicliștii în trafic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version