Peste 650 de utilaje de deszăpezire şi 2.800 de operatori sunt pregătiţi să intervină pe străzile din Capitală

0
60

Având în vedere prognoza emisă de meteorologi, care anunţă răcirea vremii şi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare (slabă cantitativ), Primăria Municipiului Bucureşti a dispus măsurile necesare pentru buna desfăşurare a traficului rutier.

Astfel, în prezent, operatorii de deszăpezire şi ADP-urile de sector sunt pregătite să acţioneze cu un total de 662 utilaje şi 2883 operatori de deszăpezire. Stocurile totale de materiale antiderapante sunt de 18.813 tone.

În cazul în care situaţia o va impune, echipele de deszăpezire vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic STB, cu obiective sociale şi instituţii publice, pe pante, rampe şi poduri, după care se va continua pe toate străzile din oraş.

De asemenea, Societatea de Transport Bucureşti este pregătită să intervină cu personal şi utilaje pentru deszăpezirea căilor de rulare a tramvaielor, buna funcţionare a macazurilor şi pentru îndepărtarea zăpezii de pe refugiile de tramvai.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgenţe sociale, tel. scurt 021.9524, la care bucureştenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost de pe raza Municipiului Bucureşti.

Reamintim că Primăria Municipiului Bucureşti pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceştia pot semnala eventuale probleme apărute în urma ninsorilor /precipitaţiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.