Petiţie online pentru schimbarea ritualului de botez, după ce bebeluşul din Suceava scufundat în cristelniţă a murit

Reprezentanții Declic au făcut o petiție după tragedia de la Suceava în care un bebeluș și-a pierdut viața în urma botezului și cer Bisericii Ortodoxe Române să schimbe ritualul prin care cel mic se scufundă de trei ori în cristelniță.

„Modificați ritualul botezului prin scufundarea pruncului în cristelniță”, este solicitarea Declic către Biserica Ortodoxă Română, după ce un copil a murit în timpul botezului.

„Având în vedere situațiile tragice în urma cărora au murit prunci după cufundarea în apa din cristelniță, Biserica trebuie să reglementeze urgent această practică! Nu cerem anularea practicii Botezului, ci modificarea ei, astfel încât să fie prevenite aceste de riscuri inutile și chiar absurde!”, spun cei de la Declic, scrie Antena3.ro.

Potrivit lor, ritualul botezului se poate face prin udarea simbolică a capului pruncului cu apa din cristelniță și nu „cu smuceli și chiar brutalitate”.

Petiția a adunat până luni la prânz, în aproximativ o oră, peste 1.000 de semnături.

BOR, despre botez: E o tehnică pe care un preot experimentat o foloseşte întotdeauna

”Există o tehnică pe care un preot experimentat o foloseşte întotdeauna. Aşa se oficiază un botez cu maximă grijă”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, luni, la Antena 3.

Tatăl micuţului a povestit că după cea de-a treia scufundare, copilului a început să îi curgă sânge din nas. La sosirea Ambulanţei, bebeluşul era deja în stop cardio-respirator.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati