Pianistul Nil Mladin, marți, în Sala mică a Ateneul Român

În data de 12 aprilie, de la ora 19.00, în Sala mică a Ateneul Român, proiectul Stagiunea de marţi seara îl are ca invitat pe pianistul Nil Mladin, laureat al mai multor concursuri de interpretare naţionale şi internaţionale, astăzi student al Academiei Regale de Muzică din Londra. Recitalul va cuprinde lucrările Două basme Op. 20 de Nikolai Medtner, Sonata Nr. 2 in si bemol minor, Op. 35 de Frederic Chopin şi Sonata Nr. 7 in si bemol major, Op. 83 de Serghei Prokofiev.

Proiectul este realizat în coproducţie cu Radio România Muzical.

Nil Mladin a urmat cursurile Colegiului Naţional de Muzică „George Enescu din Bucureşti la clasa prof.Viorica Nistoroiu. Din 2018 este student al Academiei Regale de Muzică din Londra, la clasa prof. Joanna MacGregor. Tânărul muzician şi-a şlefuit tehnica şi gândirea muzicală în cadrul unor cursuri de măiestrie oferite de pianişti-profesori cu carieră internaţională, precum Imogen Cooper, HĂĽkon Austbø, Martin Hughes, Ian Fountain, Rustem Hayroudinoff, Stefan Arnold, Leon McCawley, Maria Masycheva, Imre Rohmann, Florian Mitrea, Cordelia Hofer Teutsch sau Georgy Gromov. Nil Mladin este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale de interpretare muzicală şi a evoluat pescenele importante din Romania, atât în recitaluri solo, cât şi în concerte alături de orchestre simfonice. Pianistul român s-a făcut cunoscut şi apreciat şi în Germania, Franţa, Italia, Austria şi Marea Britanie.

Recent, în urma unui concurs online, a primit invitaţia de a face parte din programul SoNoRo-Interferenţe unde va avea ocazia să studieze muzica de cameră alături de artişti de talie internaţională şi de profesori de la diferite Universităţi de Muzică din Europa, iar la finalul fiecărei sesiuni de lucru, sa interpreteze lucrările studiate în cadrul workshop-ului, alături de acesti profesorii, în concerte special organizate la Montepulciano, Buşteni, Tescani şi Traunstein.

Stagiunea de marţi seara este un proiect ce a luat naştere în anul 2008 şi este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenţia de a susţine şi a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiţii internaţionale sau care se află la studii în străinătate.

Filarmonica George Enescu
Stagiunea de marţi seara
Marti, 12 aprilie 2022, ora 19.00 – Ateneul Român, Sala mică

Recital de pian
NIL MLADIN (Londra)

Program:

Nikolai Medtner – Două basme op. 20

Frederic Chopin – Sonata Nr. 2 in Si bemol minor, Op. 35

Serghei Prokofiev – Sonata Nr. 7 in Şi bemol major, Op. 83

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot procura:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marţi – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)

Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secţiunea „Calendar”. Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati