Piatra cubică din Centrul Vechi înlocuită cu betoane, subiect de discuție în şedinţa Consiliului General

Consiliera municipală Anamaria Gram (USR) a atras atenţia, joi, în şedinţa Consiliului General, asupra faptului că pe străzile din Centrul Vechi s-au făcut lucrări la reţeaua de distribuţia a gazelor, ulterior, piatra cubică din zonele respective fiind înlocuită cu beton, potrivit Agerpres.

Primarul general, Nicuşor Dan, a precizat că municipalitatea emis autorizaţia pentru lucrări. El a menţionat că va verifica dacă reprezentanţii autorităţii locale au semnat sau nu procesul de recepţie.

Gram (USR) atrage atenţia că piatra cubică din Centrul Vechi a fost înlocuită cu beton

„Pe Strada Lipscani, Eugeniu Carada, Şelari, Strada Franceză, aş vrea să vedeţi cum au loc lucrările. Este o autorizaţie eliberată de Primăria Municipiului Bucureşti, înţeleg că de către Direcţia de Servicii Integrate. (…) Ei sparg – Distrigazul este cel care face lucrarea – sparg, iau dalele şi betonează. Şi aşa rămâne tot Centrul Vechi, betonat. Ei nu mai pun dalele la loc. Şi aş vrea să întreb cine se ocupă de supravegherea acestei lucrări şi cum se va face recepţia acestei lucrări de către cei de la DSI, pentru că e distrus tot Centrul vechi. Pe lângă că nu-l reparăm, mai facem mizerii de genul ăsta”, a spus Anamaria Gram.

„Aici nu este o lucrare a municipalităţii, cum am văzut din panou. Pentru că municipalitatea emis autorizaţia, este invitată la procesul verbal de recepţie şi o să verificăm dacă au semnat procesul de recepţie sau nu. Nu ca beneficiar, ci ca autoritate care a emis autorizaţia. Fiind emitent, are acest atribut de a semna procesul verbal de terminare a lucrărilor”, a explicat Nicuşor Dan.

Pe de altă parte, Anamaria Gram s-a declarat nemulţumită şi de modul în care se realizează lucrările de reparaţii în centrul Capitalei. Ea a reamintit că viceprimarul Stelian Bujduveanu a anunţat în urmă cu şase luni că se vor face astfel de lucrări.

„Eu nu am văzut nicio îmbunătăţire pe bulevardele centrale şi nici în Centrul vechi. Arată jalnic cum nu a arătat niciodată. Şi eu cred că Administraţia Străzilor ar putea să facă totuşi nişte lucrări de intervenţie cu sume minore. Trebuie doar să aranjeze dalele existente, să le lipească, să facă fundaţia sub ele. Nu este nevoie de foarte mulţi bani”, a spus Gram.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati