Plouă în toată țara începând de luni seara. Ce temperaturi vor fi în București

Meteorologii anunță că, începând de luni de la ora 16.00 și până miercuri la ora 22.00, toată țara va fi cuprinsă treptat de instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului. Cum va fi vremea în București.

În seara zilei de luni și în noaptea de luni spre marți (24/25 aprilie) în jumătatea de vest a teritoriului, pe parcursul zilei de marți în mare parte din țară, iar miercuri îndeosebi în sud și est, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp, iar mai ales în zonele de munte, pe arii restrânse de peste 30…40 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…55 km/h. În zona montană înaltă, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăși 70…80 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Astfel de fenomene vor fi în după-amiaza zilei de luni, pe arii restrânse în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte.

În Bucureşti, în acelaşi interval de referinţă, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi mai ales în timpul după-amiezelor de marţi şi miercuri (25 şi 26 aprilie) vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantităţile de apă vor fi în medie de 10 – 15 l/mp.

Temperatura maximă de luni va fi de 21 – 22 de grade, apoi valorile termice vor fi în scădere treptată, astfel că miercuri se vor înregistra 15 – 16 grade. Valorile termice minime se vor încadra între 7 şi 10 grade.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati