PMB a lansat în SEAP achiziţia studiului de fezabilitate privind extinderea sistemului de semaforizare inteligentă

Primăria Capitalei a lansat în SEAP documentaţia pentru achiziţia studiului de fezabilitate privind extinderea sistemului de semaforizare inteligentă, valoarea estimată fiind de aproximativ 3,4 milioane de lei fără TVA.

Termenul maxim pentru depunerea ofertelor este 19 septembrie.

Pentru finanţare, PMB a depus, în parteneriat cu primăriile de sector, o cerere de finanţare nerambursabilă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă atât pentru elaborarea studiului de fezabilitate, cât şi pentru implementarea proiectului, a precizat municipalitatea, marţi, într-o postare pe Facebook.

Potrivit caietului de sarcini, modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din Bucureşti se va face în patru etape distincte.

În primă etapă, vor fi modernizate şi, după caz, reconfigurate, 85 de intersecţii aferente unui număr de cinci radiale care asigură legătura dintre ieşirile importante din oraş cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bulevardul Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, Şoseaua Berceni.

Etapa a doua prevede creşterea capacităţii centrului de trafic actual, inclusiv prin dotarea lui tehnologică (servere, soft-uri), pentru un management mai eficient în intersecţiile deja integrate în sistemul centralizat, dar şi pentru extinderea acestuia.

A treia şi a patra etapă presupun includerea în sistemul centralizat de trafic a tuturor intersecţiilor din Capitală, respectiv extinderea semaforizării inteligente la nivelul întregului oraş.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati