PMB şi universităţile din Bucureşti, parteneriat pentru activităţi de cercetare și programe de formare

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunță că a început semnarea parteneriatelor cu Universitățile și Academiile din București în vederea dezvoltării şi promovării activităţilor de cercetare, a unor proiecte sau programe de formare şi orientare în carieră, primul acord de parteneriat fiind semnat împreună cu rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Nicolae Istudor.

”Am început semnarea parteneriatelor cu Universitățile și Academiile din București în vederea dezvoltării şi promovării activităţilor de cercetare, a unor proiecte sau programe de formare şi orientare în carieră. Astăzi, 23 februarie 2023, am semnat primul acord de parteneriat împreună cu rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Nicolae Istudor”, anunţă Nicuşor Dan pe pagina de Facebook.

Edilul precizează că printre proiectele pe care le-a discutat se numără cooptarea de experţi din cadrul Academiei de Studii Economice pentru consultanţă în anumite proiecte, cursuri de perfecţionare pentru angajaţii Primăriei Municipiului Bucureşti şi programe de internship pentru studenţii ASE în cadrul PMB.

”De asemenea, avem în vedere promovarea Bucureştiului ca centru universitar pentru studenţi străini, inclusiv prin organizarea unui Târg Educaţional Internaţional în Bucureşti prin care să se realizeze schimburi de experienţă la nivelul factorilor decizionali ai Universităţilor pentru stabilirea unor colaborări viitoare între instituţiile de învăţământ”, spune Nicuşor Dan.

El mai afirmă că Parteneriatele între Municipiul Bucureşti şi instituţiile de învăţământ superior din Capitală vor fi semnate în baza Hotărârii C.G.M.B 560/31.10.2022.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati