PNL Ilfov l-a suspendat pe consilierul din Mogoșoaia care a amenințat o colegă din USR

PNL Ilfov anunță că l-a suspendat din toate funcțiile de conducere pe Valentin Ene, consilierul local din Mogoșoaia care a agresat joi o consilieră USR. Acesta este suspendat până la finalizarea anchetei începute de autorități, anunţă preşedintele PNL Ilfov, Hubert Thuma.

”Partidul Naţional Liberal, prin filiala Ilfov pe care o conduc, condamnă ferm orice formă de violenţă, iar valorile şi principiile liberale sunt esenţiale pentru orice membru al echipei noastre. Ca urmare a evenimentului de ieri, domnul consilier Ene a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei. PNL Ilfov se delimitează de acest tip de comportament şi susţinem că violenţa de orice fel niciodată nu va aduce beneficii celor care au crezut în noi şi ne-au mandatat să îi reprezentăm”, se arată în comunicat.

PNL precizează că nu tolerează ”amenințările de orice natură și comportamentele violente, pentru că astfel de comportamente nu trebuie tolerate într-un stat de drept.”

”Considerăm necesar ca toți cei ce care se regăsesc în astfel de situații să apeleze la instituțiile statului. Acei politicieni care consideră că instituțiile sunt la cheremul conducătorului politic arată de fapt comportamentul acestora în funcții publice.”, precizează sursa citată.

”Să nu uite scopul pentru care am fost aleși”

De asemenea, Hubert Thuma spune că are încredere că plângerea penală depusă de doamna consilier își va urma cursul și va fi soluționată de organele abilitate.

El își îndeamnă colegii din toate partidele să dea dovadă de responsabilitate, ”să nu amplifice, să nu generalizeze și să nu pună etichete nefundamentate.”

”Le cer colegilor mei să dea dovadă de calm, înțelepciune și maturitate, și să nu uite scopul pentru care am fost aleși: să facem tot ce ne stă în puterea și în priceperea noastră pentru binele ilfovenilor.”, a conchis acesta.

Felicia Ienculescu-Popovici, consilieră locală din Mogoşoaia, a fost agresată verbal şi fizic, joi seară, la o şedinţă, de către doi consilieri locali – Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP), unul dintre ei spunându-i că „şi dacă face puşcărie, o bagă în scaun cu rotile”. Ienculescu-Popovici a depus plângere la Poliţie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati