Poliția, avertisment pentru cei care vor face grătare

Se apropie Paștele, iar polițiștii sunt mai prezenți în teren. Nu sunt porniți să dea amenzi, ci mai degrabă avertismente, potrivit stirileprotv.ro.

Asigurați-vă, totuși, că purtați corect masca de protecție – pe nas și pe gură – așa cum cere legea.

Altfel, riscați o amendă cuprinsă între 500 și 2500 de lei. O astfel de acțiune de prevenție a avut loc sâmbătă în Piața Obor din Capitală, unde oamenilor li s-au reamintit riscurile la care se expun dacă nu poartă mască.

Au fost și persoane mai puțin norocoase. 420 de amenzi au dat, în total, polițiștii din București. Iar controalele vor fi sporite în toată țară.

Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei: “Ne așteptăm ca săptămâna viitoare cetățenii să meargă să facă grătare. Astfel, îi avertizăm că nu au dreptul să formeze grupuri mai mari de 6 persoane dacă aparțin din familii diferite. Aceștia riscă o amendă de la 500 la 2500 de lei.”

Masca se poartă corect atât pe nas, cât și pe gură. Însă dacă sunteți prinși pe picior greșit, trebuie să știți că polițiștii merg în primul rând pe prevenție și este posibil să scăpați doar cu un avertisment.

Țineți cont, însă, că weekendul acesta, în Capitală vor patrula în total 800 de polițiști.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati