Poliția Locală Sector 2 verifică modul în care proprietarii de terenuri combat ambrozia

Echipele Poliției Locale Sector 2 desfășoară în această perioadă acțiuni de control, pentru a verifica modul în care proprietarii de terenuri pe care s-a identificat anterior ambrozia au respectat somațiile și au luat măsuri pentru îndepărtarea acesteia.

  • Conform legii, în perioada 1 – 15 iulie, Poliția Locală Sector 2 somează cu ”Avertisment” proprietarii de terenuri care nu au luat măsuri de combatere. Următorul control va avea loc în perioada 16 – 31 iulie. Îi atenționăm pe proprietarii care nu iau nicio măsură de combatere a ambroziei că riscă să fie amendați 👉 persoanele fizice se sancționează cu amendă de la 750 lei la 5.000 lei, iar persoanele juridice cu amenzi de la 5.000 lei la 20.000 lei.

Potrivit sursei citate, pe lângă problemele de sănătate pe care le poate cauza, eradicarea buruienii este cu atât mai importantă cu cât ambrozia este rezistentă la arșiță, ceea ce înseamnă că această vară secetoasă îi favorizează dezvoltarea și extinderea pe suprafețe mari.

”Colaborarea tuturor proprietarilor de terenuri este importantă – combaterea ambroziei este benefică pentru noi toți, pentru că reduce suprafețele de teren infestate și, implicit, cantitatea de polen eliberată în aer. Iar asta se traduce printr-un mediu mai sănătos și mai puține probleme de sănătate pentru comunitatea Sectorului 2”, susține Poliția Locală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati