Poliția Locală Sector 6 verifică respectarea legii privind măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2

Agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 desfășoară activități de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Polițiștii locali aduc la cunoștința cetățenilor necesitatea dar și obligativitatea purtării corecte a măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. Aceasta trebuie purtată în spaţiile publice deschise cum ar fi: piețe, târguri, autogări, stații pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, terase.

”Au fost întâlnite situații când la vederea polițiștilor cetățenii și-au pus măștile, pentru ca, imediat după ce au plecat din acea zonă să le scoată. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, viața și sănătatea sunt cele mai importante”, arata sursa citată.

Amenzi în valoare de 8500 de lei

Totodată, ca urmare a controalelor efectuate, în perioada 19 – 25.10.2020 au fost aplicate un număr de 95 de sancțiuni în valoare de 8500 de lei dintre care 83 de avertismente preponderent pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Potrivit Legii 55/2020, nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse între 500 și 2500 lei.

Primăria Sectorului 6 face un apel la toți cetățenii, să respecte măsurile de protecție împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte normele sanitare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati