Poliţistul care a ucis-o pe Raisa scapă de puşcărie. A primit pedeapsă cu suspendare!

A fost dată sentinţa în cazul poliţistului care acum doi ani a omorât-o cu maşina pe Raisa, fetiţa de 11 ani din Capitală. Decizia a fost amânată de mai multe ori, bărbatul fiind cercetat în libertate până acum. 

Poliţistul Constantin Popescu, care a accidentat-o mortal pe Raisa, pe Bulevardul Laminorului din Capitală, a primit trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Familia ceruse o pedeapsă cu executare, însă instanţa nu a fost de acord, aşa că avocatul familiei a anunţat că va face recurs.

De asemenea, instanţa a hotărât ca familia Raisei să primească daune morale de 160.000 de euro, iar familia Marinei, fata care a avut nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale în urma accidentului, să primească daune morale de 90.000 de euro.

Constantin Popescu a fost trimis în judecată, după ce pe data de 13 ianuarie 2022, a accidentat-o mortal pe Raisa, o copilă de 11 ani care mergea la școală împreună cu o prietenă, pe Bulevardul Laminorului din București.

Potrivit procurorilor, poliţistul nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.

Procurorii au stabilit că maşina circula mult peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului.

El a fost cercetat în libertate şi în ciuda accidentului pe care l-a provocat, nu i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati