Poluare la câțiva kilometri de București: ce se întâmplă la răul Ciorogarla

Pe strada Ciurari din Clinceni, o stradă paralelă cu râul Ciorogârla, pe o distanţă de câteva sute de metri, tot timpul anului, aerul este irespirabil. În dreptul singurei punţi din zonă, puntea Ciurari, sunt două ţevi cu un diametru de aproximativ 40 de cm prin care o parte din dejecţiile localităţii se scurg direct în râul Ciorogârla, scrie G4Media.

Localnicii spun că debitul filmat la orele amiezii este unul mic. Seara şi dimineaţa, acesta este de câteva ori mai mare.
Comuna Clinceni e situată la circa 20 de km de București.

„Aceste deversări sunt necontrolate şi de multe ori se aruncă chiar uleiuri şi hidrocarburi. Sunt produse care poluează maxim râurile de suprafaţă şi pânza freatică. De altfel, în prima şi a doua pânză de apă freatică din judeţul Ilfov, nu este apă potabilă. Analizele o arată clar. Practic este un dezastru amplificat în condiţiile în care se puteau lua bani de la Uniunea Europeană pentru a se face canalizare şi pentru a se aduce apă curentă. Este inadmisibil. Aici Garda de Mediu trebuia să îşi facă treaba. Vă garantez că ei ştiu unde şi cât se deversează. Ar trebui să ia măsuri, să vină să facă dosare penale pentru că acestea sunt infracţiuni. Vă daţi seama că tot ce înseamnă flora şi fauna râului Ciorogârla sunt distruse. Astea sunt nişte lucruri voite. Nişte lucruri care trebuie pedepsite. Şi accidentele se pedepsesc, dar mai ales când poluezi în mod voit atât de grav cursurile de apă. După legile europene te-ar băga imediat la puşcărie”, a declarat pentru G4Media.ro, Dan Trifu, vicepreşedinte Eco-Civica.

Totodată, șeful Gărzii de Mediu Ilfov Emil Grigore a declarat că în această săptămână vor merge în teren inspectori pentru constata eventualele nereguli semnalate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati