Poșta Română cumpără 1.000 de biciclete pentru ca angajații să livreze mai repede

Compania Națională Poșta Română a scos la licitație în SICAP un contract de 5 milioane lei pentru cumpărarea a 1.000 de biciclete electrice pentru factorii poștali din toată țara, scrie economedia.ro.

Bicicleta trebuie să aibă maximum 30 de kilograme, cadru unisex inscripționat cu logo-ul Poștei și roți cu dimensiunea 28 inch, motor de minimum 250 W, SCHIMBĂTOR Shimano și acumulator Li-Ion cu o autonomie de minimum 30 de kilometri.

De asemenea, bicicleta trebuie prevăzută cu sistem antifurt, ecran LCD care să monitorizeze parametrii de funcționare și sistem de prindere , în spate, a două genți pentru documente cu o masă maximă de 25 de kilograme.

Livrările se întind pe doi ani. Ofertele se deschid în 16 august, departajarea lor se face în funcție de preț, garanția acordată și timpul cât mai mic asumat de furnizor pentru reviziile de service.

În mai, Sindicatul din Poștă anunța ca probabilă această achiziție iar sindicaliștii susțineau că acestea biciclete ar fi pretextul ca să scadă salariile poștașilor, ba chiar să se facă și disponibilizări. Aceasta pentru că în norma zilnică a unui factor poștal sunt incluse numărul prestațiilor pe care le distribuie zilnic și distanța, cu un calcul de 4 km/h. Bicicletele electrice ar permite creșterea vitezei de deplasare și implicit un număr mai mare de livrări.

Sindicaliștii sunt în negocieri pentru un nou Contract Colectiv de Muncă la Poșta Română. Sindicatul cere majorarea salariilor cu 300 de lei, tichete de masă de 20 de lei și asigurarea locurilor de muncă, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, sunt criticate inițiativele conducerii companiei de a elimina din contractul colectiv de muncă articolele prin care sunt protejate locurile de muncă şi drepturile salariaților.

Potrivit acestora, principalele ţinte vizate în vederea şubrezirii contractului colectiv de muncă sunt:

  • eliminarea dreptului sindicatului de a fi parte activă în elaborarea şi evaluarea normelor de muncă, aplicarea rezultatelor normării, fără negocierea cu sindicatul
  • eliminarea salariilor compensatorii la concediere – minima protecţie pe care o mai oferă angajatorul unui om concediat după zeci de ani de muncă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati