Prefect, înainte de ședința privind restricțiile din București: Nu schimbăm nimic, sunt regulile din ordinele miniștrilor

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat sâmbătă, înainte de ședința privind restricțiile din București, că se vor aplica regulile din ordinele miniștrilor și că nu se va modifica nimic, scrie digi24.ro.

„Nu modificăm nimic, sunt regulile din ordinul miniștrilor, credem că e bine să fie prinse în același act. Măsurile o să intre în vigoare de la ora 0.00, dar noua oră de la care nu putem să ieșim va intra în vigoare duminică seară”, a spus prefectul.

El a adăugat că pe Facebook și pe site-ul Prefecturii vor fi puse clarificări la toate întrebările primite în această perioadă.

Alin Stoica a subliniat că, în prezent, București este în scenariul propus de Guvern: N-avem altul.

El a adăugat însă că, dacă Bucureștiul va trece de incidența 7,5 cazuri la mia de locuitori, se vor aplica măsurile aferente. Întrebat dacă schimbările se vor face în acest caz mai repede decât cele 14 zile, el răspuns afirmativ.

Totodată, Alin Stoica a spus că sunt suficienți agenți care să facă verificări și controale.

Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului București va începe la ora 12.00. Hotărârea de Guvern care prevede noile restricţii de circulaţie, precum și măsuri pentru agenţii economici, aplicabile în funcţie de rata de infectare din fiecare localitate, a fost publicată în Monitorul Oficial, vineri seara.

București are în prezent o incidență mai mic de 7,5 la mie, așa că momentan se aplică restricțiile de circulație până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, zile în care magazinele se vor închide la ora 18.00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati