Prefectul Capitalei: În noaptea de Înviere petrecerile nu pot fi organizate nici măcar acasă

0
285
Pixabay

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că în noaptea de Înviere, petrecerile nu ar trebui organizate nici măcar acasă. 

Carantina de noapte se ridică de Înviere și există temerea că oamenii vor merge la petreceri, poate chiar în cluburi. Cluburile sunt închise, n-ar trebui să funcționeze, evident că dacă vor fi descoperite astfel de lucruri, vor fi sancționate aspru, iar cluburile vor fi închise și activitatea suspendată pe o perioadă mai lungă, a spus prefectul Capitalei.

„Nu există petreceri, adică petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă, nici în cluburi, niciunde. Sunt interzise sărbătorile, serbările și așa mai departe”, a declarat Alin Stoica, scrie Digi24.

Stoica: Să nu depășim 10 persoane nici la interior

„Putem primi musafiri, evident, pot să vină rude în vizită, dar nu putem să facem petreceri cu muzică, cu dans și așa mai departe”, a adăugat prefectul.

„Cel mai bine ar fi să limităm numărul de persoane cu care ne întâlnim”, a recomandat oficialul.

El a recunoscut însă că nu există o regulă specifică în acest sens. „Dar dacă ne uităm, de exemplu, că pentru activitățile de recreere în aer liber avem voie 10 persoane care nu locuiesc în mod permanent împreună, ar fi o regulă bună să nu depășim 10 persoane nici la interior. Vorbim de persoane care nu se întâlnesc în mod frecvent, că dacă vorbim de familii, atunci vorbim de altceva. Pentru familiile care locuiesc împreună sau sunt în contact permanent, atunci lucrurile pot sta diferit”, a arătat Alin Stoica.

Alin Stoica a spus că nu încurajează oamenii să sune dacă aud petreceri la vecini, dar, în cazul în care poliţia descoperă astfel de evenimente, poate interveni.

Prefectul Capitalei a recomandat persoanelor care merg la biserică în noaptea de Înviere, să se deplaseze la un lăcaş de cult din apropierea domiciliului şi să fie conştienţi de măsurile care sunt în vigoare.

În biserică trebuie să se păstreze o distanţă de 2 metri şi să se respecte măsurile sanitare. Lumânările vor fi vândute în afara lăcaşului de cult, iar circulaţia este permisă doar pentru participarea la slujbă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.