Prefectul Capitalei: Încercăm să prevenim carantinarea orașului. Dacă nu reușim, vrem să ne pregătim

0
501
BUcuresti
Foto: londradent.ro
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că dacă în a doua parte a săptămânii se păstrează trendul crescător de cazuri de coronavirus în București va fi o ședință pentru a vedea dacă se impun măsuri în anticiparea carantinării.
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunță, la Europa FM, potrivit HotNews.ro, că în condițiile în care spitalele din București sunt din nou în criză de locuri la ATI, pentru bolnavii de COVID-19, autoritățile locale vor încerca să sprijine aceste unități, în contextul în care spitale precum Marius Nasta nu mai au locuri nici pentru pacienții Covid-19 cu forme mai puțin grave.
”Da, este adevărat că situația nu este foarte bună. (…), a spus Alin Stoica.
”Conform legii, carantinarea se impune la 6 la mie”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, dar spune că luni va discuta cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și cu cei ai ISU despre evoluția pandemiei în Capitală, care acum este de aproape 4 la mie de locuitori.
“Dacă pot fi luate măsuri suplimentare de prevenire a carantinării, le vom adopta”, spune prefectul Bucureștiului.
Reprezentantul Guvernului adaugă: “Voi solicita atât DSP, cât și ISU să vedem seria de date și să facem o mică prognoză, să vedem în a doua parte a săptămânii dacă se păstrează trendul. Dacă se păstrează, să avem o altă ședință și să vedem dacă se impun alte măsuri în anticiparea carantinării, trebuie să vedem dacă putem face ceva să prevenim această evoluție sau să ne pregătim pentru această situație.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.