Prefectura Capitalei anunță controale în mall-uri pentru că oamenii s-au relaxat prea mult

0
Unsplash

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a dispus intensificarea controalelor privind respectarea normelor de protecţie sanitară, în cadrul unei şedinţe cu reprezentanţi ai mai multor instituţii, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Ea a menţionat că la şedinţa de miercuri au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ISU Bucureşti-Ilfov, ANPC, scrie Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Capitalei, s-a sesizat că ar fi „o relaxare” în privinţa respectării normelor de protecţie sanitară în săli de fitness, unde există o mare aglomerare, în mall-uri, supermarketuri, la casele de marcat, ca atare s-a dispus intensificarea controalelor.

Mariana Stancu-Ţipişcă a precizat că se va verifica dacă mall-urile, agenţii economici şi supermarketurile folosesc circuitele de intrare/ieşire, dacă se face triajul epidemiologic la intrare, iar la casele de marcat dacă se respectă distanţarea.

De asemenea, ea a afirmat că prefectul Capitalei a dispus verificări în pieţele agroalimentare, inclusiv în cele volante.

Conform Marianei Stancu-Ţipişcă, Traian Berbeceanu a decis intensificarea controalelor privind dezinfectarea mâinilor şi realizarea triajului epidemiologic la intrarea în sediul autorităţilor şi operatorilor economici.

Nu în ultimul rând, ea a menţionat că prefectul Capitalei a dispus verificări, prin intermediul ITM, dacă angajatorii respectă obligaţia privind decalarea programului de lucru pentru angajaţi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version